AR-GE ve İNOVASYON

KAREL KALIP AR-GE MERKEZİ 

Karel Kalıp Sanayi A.Ş. Aralık 2015 yılından itibaren TC. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı bir Ar-Ge Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.  Günümüzde gelişen/değişen kalıplama ve üretim teknolojileri ile beraber Ar-Ge ve inovasyon her geçen gün daha çok önem kazanmaktadır. Ar-Ge Merkezimizde uzman ekibimizle birlikte aşağıdaki konularda teknoloji geliştirme çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Çalışma konularımız;

Yeni nesil kompozit ve plastik malzemeler kullanarak araç içi parça hafifletme çalışmaları,

Poliüretan malzemelerin kalıplanabilirliği,

Kalıp içinde film formlama,

Termoforming proses geliştirme,

Overmolding proses geliştirme,

Insert Molding proses geliştirme,

Lightweighting

Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreci üretim teknolojilerini önemsiyoruz. Otomotiv sektöründe gündeme gelen korbondioksit salınımını azaltmak için yapılan araç hafifletme çalışmaları Ar-Ge faaliyetlerimizin başında yer almaktadır.  

Doğal Elyaf Katkılı Polimer Enjeksiyon Kalıp Geliştirme Projesi

Görsel kalite beklentisi yüksek, büyük boyutlu kapı panellerinin PP malzeme yerine doğal elyaf katkılı termoplastik malzemeler kullanılmıştır.

Yeni malzemelerle kapı panellerinin daha hafif, ses yalıtım ve çevre dostu olması özellikleri geliştirilmiştir.

Yenilikçi enjeksiyon metodları kullanılarak kalıp içi formlama ve çoklu kalıplama (overmolding) çalışmaları ar-ge laboratuvarımızda başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Çift Plakalı Vakumlama Prosesi İle Kalıp Geliştirme Projesi

Araçlarda görünmeyen havalandırma kanalları olarak geçen air duct otomotiv parçasının üretim ve kalıplama prosesi olarak polimerlerin şişirme metodu kullanılmaktadır. 

Projemizle birlikte polimerlerin şişirme metoduyla şekil verilmesine alternatif olarak çift plakalı vakum destekli kalıplama teknolojisi ile ağırlık hafifletme ve Türkiye’de ilk defa karmaşık şekilli düşük yoğunluklu malzemeler için üretim ve kalıplama prosesini Tofaş ile birlikte gerçekleştirdik. Twin sheet makinesi tasarımı, imali ve denemeleri Ar-Ge laboratuvarımızda başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Projemiz Tubitak-Teydeb destekli bir proje olarak yönetilmiştir.

Mucell (Mikro Hücresel Köpüklendirme) Teknolojisi ile Kalıp Geliştrime Projesi

Plastik enjeksiyonda fiziksel köpürtme yöntemine uygun motor alt muhafaza parçasının tasarım, kalıp ve kalıplama prosesi geliştirilmiştir.

Mikro hücresel köpük yapısına sahip motor alt muhafaza parçası bu sayede teknik ve mali beklentileri karşılayacak bir şekilde tamamlanmıştır.

Overmolding Uygulamaları

İleri kalıp teknolojileri ile polimer tekstili teknolojisini evlendirdik.

Araçta titreşimi azaltan ve hafiflik sağlayan 4 gözlü çamurluk kalıp geliştirme projesini 2008 yılında partnerimiz olan IAC firması ile tamamladık. 

 

PROJELERİMİZ VE İŞ ORTAKLARIMIZ

Karel Kalıp olarak işbirliğin getirdiği  yenilik ve teknolojinin farkında olup üniversiteler, ar-ge merkezleri ve diğer ulusal ve uluslararası kurumlarla çeşitli işbirliklerini gerçekleştiriyoruz.

Bu sayede;

  • İşbirliğini teknolojiye ve üretime dönüştürerek ekonomik gelişmeye,
  • Ar-Ge ve yeniliğe ,
  • Yeni teknolojilerin önünün açılmasına olanak sağlamaktayız.

AR-GE İşbirliklerimiz

Üniversite İşbirlikleri

AR-GE Merkezi İşbirlikleri